yeezy350find
Ankkuri
MA
17.12.2018
P�iv�n s��
PK-Lehti
 

15.2.2018 00:00

Sävellyskilpailu käynnistyy

MUSIIKKI Teoksen esille saaminen on säveltäjälle jo voitto. Reetaliina Marin (vasemmalla) ja Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen muistuttavat, että Uuno Klami -sävellyskilpailuun liittyy myös yleisöäänestys.

Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu järjestetään neljättä kertaa vuosina 2018–2019. Neljännen kerran järjestettävä kilpailu on vakiinnuttanut asemansa maailman merkittävimpien sävellyskilpailujen joukossa.
–Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki EU:n jäsenmaiden, Pohjoismaiden sekä 16:n muun valtion kansalaiset. Kilpailuteosten tulee olla ennen julkaisemattomia ja esittämättömiä. Sävellykset on postitettava kilpailukansliaan viimeistään maanantaihin 3. joulukuuta 2018, kertoo Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Reetaliina Marin ja muistuttaa, että jury tekee päätöksensä lopputuloksesta vasta orkesteriharjoitukset sekä finaalikonsertit kuultuaan.

Jury valitsee kevättalvella 2019 vähintään kolme, mutta enintään viisi teosta esitettäviksi kilpailun finaalivaiheessa. Kymi Sinfonietta esittää finaaliin valitut sävellykset kahdessa finaalikonsertissa Kouvolassa ja Kotkassa marraskuussa 2019, tarkentaa Marin, joka tietää kilpailun tuoneen kymenlaaksolaisorkesterille kansainvälistä tunnettuutta.
–Finaaliin valittujen sävellysten tekijät pääsevät tiiviisti mukaan teostensa harjoitusprosessiin ja saavat tätä kautta arvokkaita kansainvälisiä kontakteja ja verkostoja, joilla saattaa olla kauaskantoisia vaikutuksia heidän säveltäjän uransa kannalta tulevaisuudessa. Monet säveltäjät ovatkin saaneet ratkaisevaa nostetta uralleen kilpailumme kautta.
–Esimerkiksi vuoden 2014 kilpailun kolmannelle Sauli Zinovjeville tuli osallistumisensa jälkeen kolmen uuden orkesteriteoksen tilauksen aalto. Lisäksi hänen teoksensa Gryf on esitetty tähän päivään mennessä kahdeksan kertaa, laskee Marin ja muistuttaa, että kaikki finaaliin päässeet sävellykset esitetään sekä radioidaan.
Kilpailun tuomaristoon kuuluvat sukupolvensa johtaviin säveltäjiin ja musiikkivaikuttajiin lukeutuvat säveltäjät: Kalevi Aho, Magnus Lindberg ja Erkki-Sven Tüür. Tuomariston kapellimestarijäsenenä on Kymi Sinfoniettan taiteellinen neuvonantaja Olari Elts.
–Kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on tärkein suomalainen ja yksi merkittävimmistä eurooppalaisista sävellyskilpailuista, juryn puheenjohtajana myös edellisissä sävellyskilpailuissa toiminut Aho luonnehtii.
–Haasteellisin vaihe tuomariston kannalta on finalistien valitseminen, sillä kilpailussa on ollut kautta linjan erittäin korkea taso ja huomattavan suuri osallistujamäärä, pohtii Aho mainiten, että partituurien lukeminen vaatii kuukauden työrupeaman.
Lue uusin numero Ilmoita tekstarilla Lisää uutiskuva Ilmoita tehokkaammin
Mediakorttiin on tiivistetty kaikki ilmoitusasiakkaan tarvitsema tieto seikkaperäisesti. Mediakortista löytyvät myös jakelulevikkiä ja yhteyshenkilöitä koskevat tiedot. Mediakortin lukemiseen tai tulostamiseen tarvitset ilmaisen pdf-ohjelman.
Voit lähettää kaupunkilehteemme mielipiteen tai rivi-ilmoituksen tekstiviestinä. 160 merkin mielipideviesti maksaa 0,95 euroa. Rivi-ilmoituksen hinta on 12 euroa. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden ja Soneran liittymissä.
Kolari, kyläjuhla, hauska sattumus? Onko sinulla mielessäsi hyvä juttuvinkki? Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, olisiko ideasta ainesta pienemmäksi tai vähän isommaksikin jutuksi. Parhaat juttuvinkit palkitaan!
Askarruttaako sinua joku lehteemme liittyvä asia? Haluatko antaa toimitukselle tai ilmoitusmyynnille palautetta? Etkö tiedä mihin osastolle pyyntösi osoittaisit? Käytä silloin tätä kätevää palautelomaketta.
Käyntiosoite: Kymenlaaksonkatu 4, 48100 KOTKA Postiosoite: PL 238, 48101 KOTKA Avoinna: ma-pe klo 9-16.30 Lauantaisin suljettu.
Puhelin: (05) 210 4400 (vaihde) Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)ankkurilehti.fi Verkkojulkaisun päätoimittaja: Petri Piipari.
Sivustomme käyttää evästeitä.