yeezy350find
Ankkuri
MA
17.12.2018
P�iv�n s��
PK-Lehti
 

13.2.2018 00:00

”Tankotanssi on kokonaisvaltainen laji”

LIIKUNTA Riikka Keurulainen opettaa tankotanssia myös miehille. (Kuva: Juha Metso)

Valkoisessa tangossa roikkuu nuori nainen, joka laskeutuu akrobaattisella kiepautuksella parkettilattialle. Raskas hengitys kertoo kovasta treenistä, mutta tanssijan hymy on herkässä.
–Tankotanssi on kokonaisvaltainen laji, joka pistää kropan koville. Tankotanssi vaatii lihasvoimaa, mutta samalla liikkeen tulee näyttää pehmeältä ja kauniilta, sanoo kouvolalainen Riikka Keurulainen (26).

Liikkuminen ja urheilullisuus on aina ollut osa Keurulaisen elämää. Lapsuuden vapaa-ajan täyttivät kilpasuunnistus ja taitoluistelu. Tanssi tuli kuvioihin, kun jalat eivät enää kestäneet luistelun aiheuttamaa rasitusta. Nykyään Keurulainen pyörittää Studio Move Up-tanssikoulua Kouvolan keskustassa yhdessä miehensä kanssa.
–En voi kuvitella työtä liikunnan ulkopuolella. Saan niin paljon henkistä mielihyvää siitä, että tuotan toisille hyvää oloa liikunnan kautta. Tämä on minun juttuni.

Energinen nainen toimii myös personal trainerina ja tekee liikunnanohjaajan sijaisuuksia lähialueilla. Työpäivä saattaa alkaa eläkeläistunneilla Valkealassa ja päättyä kymmenen tunnin päästä äijäjumppaan Aitomäessä. Välissä Keurulainen pitää lasten ja nuorten tankotanssitunteja.
–Tankotanssi on lapsille älyttömän hyvä laji. Se kehittää motoriikkaa ja keskittymiskykyä. Kun on pää alaspäin tangolla omien lihasten varassa, on pakko keskittyä tekemiseen ja siihen hetkeen.

Tankotanssi mielletään naisten lajiksi. Mutta hieman yllättäen miehet ovat usein hyviä tankotanssijoita. Miehillä on yläkehossa enemmän lihasvoimaa kuin naisilla, joten käsillä tehtävät nostot sujuvat helpommin.
–Täällä käy paljon hauskoja polttariporukoita. Miesten kanssa päästään jo ensimmäisellä tunnilla tekemään vaativia pää alaspäin -temppuja. Nopeasti he kuitenkin huomaavat, että tämä on rankka laji, Keurulainen naurahtaa.

Tankotanssissa saa onnistumisen elämyksiä ja hien pintaan. Sitä seuraavat endorfiinit ja hyvän olon tunne. Keurulainen ei tuputa tankotanssia kenellekään. Joillekin se sopii. Toisille oma laji on hiihto, kävely tai avantouinti. Jokaisen kannatta etsiä omaa juttuansa.
Keurulaisella itsellään on taustalla isompi onnettomuus. Hän tippui hevosen selästä ja jäi kaatuvan eläimen alle kahdeksan vuotta sitten. Kaksi niskanikamaa murtui ja selkä on edelleen haastavassa kunnossa. Kuusi kylkiluutakin on luutunut väärään asentoon.
–Jos en tanssisi ja pitäisi lihaksistani huolta, en edes tiedä pystyisinkö kävelemään normaalisti.

Päätetyöskentelyä tekevät naiset kärsivät usein selkä- ja niskakivuista, koska työasento on staattinen kahdeksan tuntia päivässä. Apua hakeville Keurulainen laatii ohjelman, jolla rakennetaan keskivartalon lihaksia. Näin pyritään parempaan kehon asentoon. Jos kerran viikossa tanssitunnilla saadaan asento kuntoon, niin pikku hiljaa se tulee sieltä arkeen. Työpisteellä kannattaa muistaa keskivartalon syvät lihakset ja korjata asentoa ylväämmäksi.
–Ei kenenkään tarvitse balettitanssijaksi muuttua, mutta hyvät lihakset ja korostettu ryhti tekevät hyvää meille kaikille, Keurulainen sanoo.

Keurulainen kannustaa liikuntaa harrastavia ihmisiä syömään terveellisesti, säännöllisesti ja riittävästi. Jos laiminlyö syömisen, niin sen huomaa viimeistään seuraavana päivänä.
–En vaadi personal trainer-asiakkailtani porkkanoiden punnitsemista, koska silloin energiat katoavat pikkuasioiden viilaamiseen. Tärkeintä ja samalla vaikeinta on lähteä liikkeelle. Se on se suurin askel.
Mika Rokka
Videohaastattelu: Katso YouTuben DuoKymiTV-kanavalta Riikka Keurulaisen haastatteluvideo, jonka on kuvannut Juha Metso.
Lue uusin numero Ilmoita tekstarilla Lisää uutiskuva Ilmoita tehokkaammin
Mediakorttiin on tiivistetty kaikki ilmoitusasiakkaan tarvitsema tieto seikkaperäisesti. Mediakortista löytyvät myös jakelulevikkiä ja yhteyshenkilöitä koskevat tiedot. Mediakortin lukemiseen tai tulostamiseen tarvitset ilmaisen pdf-ohjelman.
Voit lähettää kaupunkilehteemme mielipiteen tai rivi-ilmoituksen tekstiviestinä. 160 merkin mielipideviesti maksaa 0,95 euroa. Rivi-ilmoituksen hinta on 12 euroa. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden ja Soneran liittymissä.
Kolari, kyläjuhla, hauska sattumus? Onko sinulla mielessäsi hyvä juttuvinkki? Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, olisiko ideasta ainesta pienemmäksi tai vähän isommaksikin jutuksi. Parhaat juttuvinkit palkitaan!
Askarruttaako sinua joku lehteemme liittyvä asia? Haluatko antaa toimitukselle tai ilmoitusmyynnille palautetta? Etkö tiedä mihin osastolle pyyntösi osoittaisit? Käytä silloin tätä kätevää palautelomaketta.
Käyntiosoite: Kymenlaaksonkatu 4, 48100 KOTKA Postiosoite: PL 238, 48101 KOTKA Avoinna: ma-pe klo 9-16.30 Lauantaisin suljettu.
Puhelin: (05) 210 4400 (vaihde) Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)ankkurilehti.fi Verkkojulkaisun päätoimittaja: Petri Piipari.
Sivustomme käyttää evästeitä.